Tuesday, January 19, 2010

BALASAN UNTUK ISTERI CEREWET - LUCU TAU....

A wife was making a breakfast of fried eggs for her husband.
Suddenly her husband burst into the kitchen.

"Careful ... CAREFUL! Put in some more butter! Oh my GOD!
You're cooking too many at once. TOO MANY! Turn them! TURN
THEM NOW! We need more butter. Oh my GOD! WHERE are we
going to get MORE BUTTER? They're going to STICK!

Careful ... CAREFUL! I said be CAREFUL! You NEVER listen to me
when you're cooking! Never! Turn them! Hurry up! Are you CRAZY?
Have you LOST your mind? Don't forget to salt them. You know you
always forget to salt them. Use the salt. USE THE SALT! THE SALT!"

The wife stared at him. "What the hell is wrong with you?
You think I don't know how to fry a couple of eggs?"

The husband calmly replied, "I wanted to show you what it
feels like when I'm driving with you in the CAR."

:-P.. kesimpulan.. jgn complain too much masa huby bwk kereta ya... ha.ha...


ENTRY YG TERTUNGGAK-FAMILY DAY IIUM 2009

Akhirnya... cam x busy je nak update blog... hu.hu.. curi masa ni... Ibuani nak jugak update gambar Family Day IIUM 2009 ni... dah lama nak upload.. tp x ter buat2... apapun lets the pictures tell the story ya.... Alamak.. terbalik-balik gambarnya.. lupa lak nak kena upload from last... xperlah.. janji boleh tgk... layan ya.. kelam-kabut masa upload ni, actually... :-P

pst: byk lagi... tp x dpt upload semua.. coz computer dah jammed.. ha.ha...

Family Day IIUM 2009

























Thursday, January 14, 2010

TINGGINYA DARJAT SEORANG IBU DI SISI ALLAH SWT - KHAS UTK YG BERGELAR IBU

 
Ahmad Aqil bin Mohamad Amirul Rashid
05 Ogos, 2004 - Khamis
19 Jamadilakhir 1425H



Ainnur Aqilah bt Mohamad Amirul Rashid
05 Ogos, 2008 - Selasa
03 Sha'aban 1429H 



Ahmad Aqif bin Mohamad Amirul Rashid
23 November, 2010 - Selasa

17 Dhul Hijjah 1431H



Suatu hari seorang bayi siap untuk dilahirkan ke dunia....


Dia bertanya kepada Tuhan : "Para malaikat disini mengatakan bahawa besok Engkau akan mengirimkan saya kedunia, tetapi bagaimana cara saya hidup disana; saya begitu kecil dan lemah?"
Dan Tuhan menjawab: "Aku telah memilih satu malaikat untukmu. Ia akan menjaga dan mengasihimu .."


Bayi bertanya lagi: "Tetapi disini; didalam syurga ini, apa yang saya lakukan hanyalah bernyanyi, bermain dan tertawa...Inikan sudah cukup bagi saya untuk berbahagia ."
"Malaikatmu akan bernyanyi dan tersenyum untukmu setiap hari. Dan kamu akan merasakan kehangatan cintanya dan menjadi lebih berbahagia"


"Dan bagaimana bisa saya mengerti disaat orang-orang berbicara kepada saya jika saya tidak mengerti bahasa mereka ?"
"Malaikatmu akan berbicara kepadamu dengan bahasa yang paling indah yang pernah kamu dengar; dan dengan penuh kesabaran dan perhatian. Dia akan mengajar kepadamu cara berbicara."


"Dan apa yang akan saya lakukan saat saya ingin berbicara kepadaMu ?""
Malaikatmu akan mengajarkan bagaimana cara kamu berdoa"


"Saya mendengar bahawa di Bumi banyak orang jahat. Siapa yang akan melindungi saya ?"
"Malaikatmu akan melindungimu; walaupun hal tersebut mungkin akan mengancam jiwanya"


"Tapi, saya pasti akan merasa sedih kerana tidak melihatMu lagi"
"Malaikatmu akan menceritakan kepadamu tentang Aku, dan akan mengajarkan bagaimana agar kamu bisa kembali kepadaKu; walaupun sesungguhnya Aku akan sentiasa disisimu"


Disaat itu Syurga begitu tenang dan heningnya sehingga suara dari Bumi dapat terdengar,
dan sang bayi bertanya perlahan : "Tuhan, jika saya harus pergi sekarang, bisakah Kamu memberitahuku nama malaikat tersebut ?"
"Kamu akan memanggil malaikatmu itu: " IBU "


Ingatlah sentiasa kasih sayang dan pengorbanan ibu. Berbakti, berdoa dan cintailah dia sepanjang masa..... Dialah sesatunya harta yang tiada galang gantinya dunia akhirat...


Dan untuk para ibu, ingatlah kisah ini dikala kamu hilang sabar dengan karenah anak-anak yang sedang embesar....sesungguhnya Syurga itu dibawah telapak kakimu...


Sucikanlah 4 hal dengan 4 perkara :


1) Wajahmu dengan linangan air mata keinsafan,
2) Lidahmu basah dengan berzikir kepada Penciptamu,
3) Hatimu takut dan gementar kepada kehebatan Allah SWT, dan dosa-dosa yang silam
4) Di sulami dengan taubat kepada Dzat yang Memiliki mu."


"Sampaikan! lah walau satu ayat"......



Monday, January 11, 2010

ADIK IPAR KU TUNANG














Assalammualaikum...
10 January 2010 (Ahad).. Ibuani gi menghantar rombongan adik ipar bertunang di Pinggiran Subang... Akhirnya terbukak jugak hati adik ipar Ibuani tu nak ber'commitment'... almaklumlah.. umurnya dah cecah angka 30an... dulu abgnya (Huby Ibuani la tu).. umur 25 tahun dah dapat title 'Ayah'... apapun Ibuani & Huby doakan yg terbaik untuknya... Mudah-mudahan ikatan ini akan berkekalan hingga ke gerbang perkahwinan... Aminnn....

* cantik jugak combination warna hantaran hijau lumut/light blue ni kan....


Monday, January 4, 2010

SALAM TAHUN BARU 2010

Ibuani mulakan dgn Bismillahhirahmanirrahim.... segala pujian2 bagi ALLAH swt... Alhamdullilah kita semua masih di pjgkan umur.... Lewat sedikit Ibuani update blog ni sempena tahun baru ni.. nak kata busy.. mmg busy sokmo... tapi ntah lah.. buat benda lain ada masa masa pulak.. hmm... kdg2 Ibuani rasa masa terlalu cepat berlalu.. anak Ibuani yg sulung pun dah besar.. dah 6 tahun... yg adik baru belajar nak cakap.. Indahnya dunia yg sementara ini... Apapun Ibuani harap..tahun baru ini kita semua dpat menjalani kehidupan yg lebih baik dari tahun2 yg sebelumnya... & yg penting 'Amal & Ibadat kita di pertingkatkan untuk bekalan kita di Akhirat... Kehidupan kita yg kekal Abadi........ Insyallah... :-)

Salam Sayang..... Ibuani 2010

ITU AKU - PUAN SUHAINI SAPERAN

“Jangan tertipu dengan tudung labuhku kerana itu bukan pengukur iman seseorang. Jangan tertipu dengan tudung labuhku, aku hanyalah seorang MUSLIMAH YANG MASIH LAGI DALAM PROSES MENCARI KEMILAU CAHAYA ISLAM SEBENAR, BERUSAHA MENJADI MUSLIMAH SOLEHAH, tapi BUKAN bermaksud aku adalah MANUSIA SEMPURNA. Tapi dengan tudung labuhku, aku berusaha mencari REDHA ALLAH SWT…”

KEHIDUPAN BAHAGIA AYAH & IBU

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KESAYANGAN KU

KESAYANGAN KU
Copyright to KEDAI QASEH IBU
Designed by UMIESUEstudio 2016