Tuesday, December 21, 2010

~ Kisah Ibuani setelah sekian lama ~

Assalammualaikum.... setelah sekian lama xmeng'update' blog kesayanganku ini.. today kugagahi jua, setelah Ahmad Aqif (baby baruku).. ;-) tido setelah kekenyangan susu Ibu.. nak citer byk2 rasa masa xlalu je... sikit2 dah le.. janji terupdate juga.. kan.. kan... ;-)... hmmm mana nak mula ni.. kekok la pulak nak berblogging.. cewah...

ok-ok.. kita start from kelahiran Ahmad Aqif... Alhamdullilah .. tanggal 23 November 2010, seorg lagi amanah dari Allah swt untuk ku & suami tercinta dilahirkan dgn selamat di HKL... mcm biasa seperti kelahiran yg 2 org tu... kena duk jd warga wad HKL tu selama 12 hari barulah si kenit tu dilahirkan melalaui kaedah yg mmg dah ditakdirkan untuk insan bernama SUHAINI ini iaitu C-ZER... ok ni dia budak yg duk dlm perut Ibuani selama 39 weeks... kali ni baby kami kecik berbanding abg & kakaknya... mmg kecik... sampai xada baju yg muat coz kami beli semua yg size 0-3 months keatas... no new born langsung... manalah tahu coz before ni baby2 ku besau2...

Ahmad Aqif bin Mohamad Amirul Rashid berusia 10 days.. dpt gak Ibu snap pic Aqif sdg smile.. ;-)
o

ok... sambung citer ye...kelahiran kali ni byk perubahan yg perlu Ibuani lakukan.. memandangkan anak pun dah 3.. (boleh 4 lg tau, coz Ibuani belum ikat)... jd for 1st perubahan ialah Ibuani berazam nak susukan Aqif secara exclusive selama 6 bulan.. dan BF up to 2 years.. Insyallah.. Moga Allah swt permudahkan niat murni Ibuani.. Aminnnnnnn... now Ibuani sedang mengumpul sebanyak mungkin info berkaitan BF sebelum Ibuani naik semula bekerja.. kalau ada rezeki insyallah Ibuani dpt cuti 90 days.. dan impian nak buat stok EBM for Ahmad Aqif tercapai...

* sesiapa yg ada experience ttg penyusuan secara exclusive dan penyimpanan stok EBM, share lah ngan Ibuani ya.. Thanks....



ITU AKU - PUAN SUHAINI SAPERAN

“Jangan tertipu dengan tudung labuhku kerana itu bukan pengukur iman seseorang. Jangan tertipu dengan tudung labuhku, aku hanyalah seorang MUSLIMAH YANG MASIH LAGI DALAM PROSES MENCARI KEMILAU CAHAYA ISLAM SEBENAR, BERUSAHA MENJADI MUSLIMAH SOLEHAH, tapi BUKAN bermaksud aku adalah MANUSIA SEMPURNA. Tapi dengan tudung labuhku, aku berusaha mencari REDHA ALLAH SWT…”

KEHIDUPAN BAHAGIA AYAH & IBU

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KESAYANGAN KU

KESAYANGAN KU
Copyright to KEDAI QASEH IBU
Designed by UMIESUEstudio 2016