Tuesday, December 15, 2009

PERCUTIAN KE TBR (TIARA BEACH RESORT)

Salam.... dah lama benor Ibuani x update... today ada free sikit... boleh lah update percutian Ibuani & Family ke TBR pada 5 december, 2009 lepas... happy sesgt coz dah lama x bawak anak2 berenang.. & Aqilah baru pertama kali berani masuk dlm air sendiri... Lagipun seronok tgk anak2 kaklong yg bercuti sekolah tu happy...juga Mak & Papa yg dah penat jaga cucu... bagi diaorg rehat sikit... kat sini sempatlah Ibuani upload gambar2 kenangan kat TBR tu.. Ibuani amik Apartment 2 bilik & 1 Studio Apartment.. mmg berbaloi... Best... sapa yg belum gi.. dan nak sewa tmpt Ibuani pernah gi ni.. boleh ler email Ibuani... dekat gak tempatnya dgn kolam.. .. Apapun layan ya...... da....da...

pssst.. Ibuani dealer..TUDUNG NUR BARAKAH.. Sapa yg berminat untuk tabah collections yg sedia ada... boleh email Ibuani ya.. blog belum siap... harga istimewa untuk follower blog peribadi Ibuani ni.... Thanks...

Man & Family....


Aqilah debab

berenang sampai tertido.. hu.hu..




sebelum tido.. time ni dah lemau tul Aqilah...


Suka tul Aqilah dpt main air.. Ibunya pun... he.he..


My happy family

Anak Ayah...

Aqil yg Noty....


Family kaklong... & sebahagian dari 6 anak2 yg semuanya gegirl...



mak.. yg dok risau dgn kerenah cucunya.. suruh rehat pun xnak.. hu.hu.. nenek yg sgt perihatin

Adik bongsu Ibuani yg byk membantu menjaga anak2 buahnya...

group koir tepi pantai.. hu.hu.. kebetulan pakai tudung hitam semua..







best... best sgt2...

Monday, November 30, 2009

BISNES JUAL EMAS 916 & 999




Assalammualaikum... rakan2 semua... Ibuani ingin berkongsi info pasal bisnes baru Ibuani iaitu EMAS (yg kebanyakkan masyarakat kita buat hiasan & hantaran)... Setelah Ibuani berjaya menembusi pasaran ONE DROP PERFUME (ewah2..), di sabah/serawak & sengelintir di Brunei... Alhamdullilah

Ibuani melangkah & cuba mengembangkan lagi perniagaan keluarga Ibuani dgn menjadi Agent menjual EMAS 916 & 999 di dalam bentuk Jongkong... (tanpa upah).. Ini kerana minda Ibuani yg terbuka apabila pengalaman Ibuani sendiri semasa nak 'trade-in' gelang nikah hadiah dari Huby kesayangan Ibuan yg dah kecik (dah x muat sebenarnya.. he.he..)... sebelum hari raya tempoh hari... (bulan September, 2009)..

Harga gelang yg Huby beli semasa kami nikah dulu ialah RM1,100 untuk 21 gram... bila ditimbang2 tokey emas tu cakap" if u nak trade in kita bagi u RM,2500 if u mau angkat wang kita bagi U RM2,200 cash money on ur hand".. WOW.. terkejutnya dgr...

Jadi tanpa membuang masa lg Ibuani cuba hubungi sahabat Ibuani yg pernah offer untuk jual Jongkong EMAS 999 pada Ibuani sebelum ini.. Malangnya.. Duit simpanan Ibuani di perlukan untuk tujuan yg lebih penting.... Masa itu (bulan September, 2009)..
Harga untuk 20 gram 999 hanya RM2400++.. oleh kerana Ibuani mmg nak sgt beli.. Ibuani simpan juga sikit duit gaji yg Ibuani dpt setiap bulan...

dan pada awal bulan November, 2009 Ibuani berjaya juga mendapatkan 1 bar jongkong EMAS 999 seberat 20 gram dgn harga RM2,800++.. kecewanya coz harganya dah tinggi dari apa yg Ibuani dah kumpul... Syukur.. Alhamdullilah...Huby Ibuani tambah sikit untuk merealiasasikan impian isteri yg tersayang ni...

Jadi di sini.. Ibuani nak share info yg Ibuani rasa berguna ni untuk semua kawan2 bloggers... yg sebenaranya matawang (Ringgit Malaysia) sudah kurang nilainya... yg semakin hari semakin naik adalah EMAS.... bagi yg mempunyai barangan EMAS... Alhamdullilah.. Bagi yg ada simpanan dlm bentuk RM pun syukur alhamdullilah.. tapi simpanan yg ada bolehlah kita gunakan sedikit untuk kita mendpatkan & mula menyimpan dalam bentuk EMAS.. untuk simpanan masa depan kita & keluarga .. Wallahhualam..


Thursday, November 26, 2009

SALAM AIDILADHA..... SEMOGA ANDA SEMUA CERIA SELALU....

Salam Aidiladha Ibuani ucapkan kepada semua para bloggers.... Semoga anda semua ceria di Hari Raya Aidiladha tahun ini... bagi yg pulang ke kampung... Ibuani doakan kalian sampai ke kg dgn selamat.. pesanan Ibuani.. berhati2 di jalan raya... Tahun ni Ibuani beraya di GOMBAK, SEPANG, MELAKA & JOHOR.. Insyaallah.. Kami hanya merancang.. moga dipermudahkan oleh Allah swt.... Amin...

Wednesday, November 11, 2009

Lamanya x update.... Sib baik x bersawang...

Assalammualaikum... He.he.. Lamanya x update blog ni.. sib baik x bersawang... Rindu juga.. Insyallah Ibuani akan update jugak if x dpt hari2 pun.... tapi Ibuani selalu jugak lawat blog kawan2 list ni.... seronok tgk perkembangan semasa kalian... Aqilah pun dah besar... dah pandai gigit org, berlari, 'kemas rumah' & sewaktu dgnnya lah..... Alhamdullilah Aqil pun dah pandai nak cuba2 baca papan tanda sepanjang perjalanan balik kampung atau kemana2 sajer... Ibuani seronok tgk anak2 membesar depan mata dgn pelbagai kerenah & telatah... kat tmpat kerja pun kawan2 semua baik2 belaka... mcm tu jugak bisnes Ibuani.. berjalan dgn lancar... cuma persiapan nak masuk umah baru (baru beli, tapi umah lama) shj belum selesai... Ibuani hari2 berdoa, agar di permudahkan segala urusan Ibuani sekeluarga... Ameennnn.... Salam Sayang tuk semua followers Ibuani, & Ibuani mohon maaf andai ada terkhilaf perbuatan & perkataan tanpa disedari.... Wasallam

Gambar kenangan yg terbaru Ibuani & Family masa birthday Aqil & Aqilah on 05 August, 2009.. nak updated yg lain x sempat... nak tgk gambar2 menarik add ler ibuani at FB.. kat sana huby Ibuani rajin upload gambar.... (dia x berapa pandai upload dlm blog... leceh katanya...) Layanzzzzzzzzzzzz...

Tuesday, September 29, 2009

AIDILFITRI 2009

Salam... Akhirnya berjaya jugak Ibuani upload gambar2 menarik masa raya baru2 ni.. Alhamdullilah raya tahun ni 2009, kami sambut dgn meriah sesgt.. tahun ni giliran kg Hubby di Batu Arang.. jadi gambar2 dgn family Ibuani x banyak yg sempat di snap.. insyallah if pjg umur.. tahun depan la yer...lagipun family Ibuani tu x berapa gemar bergambar.... (ayat nak sedapkan hati)... Ibuani malas nak cerita pjg2.. ingat2 lupa.. apapun raya tahun mmg best coz Aqilah dah pandai jalan.. & Aqil dah dengar kata.. xada lah dok pecahkan gelas org jer.. ha.ha.. Layan ya.. Rindu ngan Aqilah kan... itu ler dia budak yg kecik chubby dulu... now dah x chubby coz asyik excercise je dia.... yg paling penting IBU & AYAH dia tetap maintain...hu..hu..


ITU AKU - PUAN SUHAINI SAPERAN

“Jangan tertipu dengan tudung labuhku kerana itu bukan pengukur iman seseorang. Jangan tertipu dengan tudung labuhku, aku hanyalah seorang MUSLIMAH YANG MASIH LAGI DALAM PROSES MENCARI KEMILAU CAHAYA ISLAM SEBENAR, BERUSAHA MENJADI MUSLIMAH SOLEHAH, tapi BUKAN bermaksud aku adalah MANUSIA SEMPURNA. Tapi dengan tudung labuhku, aku berusaha mencari REDHA ALLAH SWT…”

KEHIDUPAN BAHAGIA AYAH & IBU

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KESAYANGAN KU

KESAYANGAN KU
Copyright to KEDAI QASEH IBU
Designed by UMIESUEstudio 2016