Tuesday, June 30, 2009

PASAL NUFFNANG... ILMU DARI MAMAAQISH.. THANKS

Today.. Ibuani dah dapat ilmu baru dari MamaAqish... pasal Nuffnang ni.. actually Ibuani pernah dah letak kat blog ni.. tapi pelik coz x paham apa function nyer duk menyemak kat atas lah kat tepi lah ... rupanya ada sesuatu.. tul ke benda ni bila kita klik dpt 'point'... bagus juga kan..so.. pada kawan2 yg sudi jengok2 blog Ibuani yg x seberapa ni.. Ibuani harap sudi2lah klik2 pada iklan2 Nuffnang tu.. just klik jer.. if kat blog kawan-kawan pun ada 'mende' ni.. Ibuani akan klik back.. everytime-everyday-everywhere.. he.he.. majulah Nuffnang tuk semua bloggers.... Thanks MamaAqish....

Thursday, June 25, 2009

SAYANG ANAK TIMANG-TIMANGKAN… TAPI INGAT JANGAN TIMANG TINGGI-TINGGI….AKIBATNYA…

Difwdkan dari seorang teman….& Ibuani sekadar berkongsi…
Pesakit terakhir yang kami ‘tidurkan’ ialah bayi berusia 4 bulan. Bayi tersebut telah disyaki mendapat sawan pada pukul 2 petang tadi. Beliau sebelum ini sihat dan dijaga oleh pengasuh. Beliau tidak demam dan tidak batuk serta tidak mempunyai simptom-simptom yang lain. Itulah kali pertama beliau mendapat sawan.
Sesampai diresus room (red zone), beliau masih lagi kelihatan mengantuk dan kurang responsif. Beliau kelihatan pucat dan apa yang menakutkan kami ialah ubun-ubun depan beliau yang timbul dan mencembung (bulging). Memandangkan beliau tidak demam dan ujian menunjukkan beliau kurang darah (Hb 8g/dl), serta bayi tersebut masih kurang responsif selepas satu jam sawan, kami mengambil keputusan untuk melakukan CT scan otak ( Brain CT Scan).

Scan otak menunjukkan beliau mengalami pendarahan otak yang serius, Acute and Chronic Subdural Bleed with Subarachnoid bleed! Terkejut. Kali ini ibu bayi tersebut telah pun selamat tiba dari pejabatnya. Saya bertanyakan lagi sejarah kesihatan bayi tersebut. Satu-satunya cerita atau sejarah yang relevan ialah pengasuh bayi tersebut suka menimangnya tinggi-tinggi. Bayi itu dikatakan sangat suka ditimang.

*Boleh timang anak.. tapi jgnlah tinggi2 & kuat sgt.. ok… moga x terjadi pada anak2 kita.. Amin....



Wednesday, June 24, 2009

KEISTIMEWAAN BULAN REJAB... BULAN ALLAH SWT

Pada 24 Jun 2009 (Rabu) kita memasuki bulan Rejab. Bulan Rejab adalah bulan Allah swt. Let’s overview ada apa di sebalik bulan Rejab itu. Diriwayatkan bahwa Rasulullah saw telah bersabda, “Ketahuilah bahwa bln Rejab itu adalah bulan ALLAH swt, maka:”

Barang siapa yang berpuasa 1 hari dalam bulan ini dengan ikhlas, maka pasti ia mendapat keredhaan yang besar dari ALLAH swt

Dan barang siapa berpuasa pada tanggal 27 Rejab 1430h/Isra Mi’raj (Isnin, 20 Julai 2009) akan mendapat pahala seperti 5 tahun berpuasa

Barang siapa yang berpuasa 2 hari di bulan Rejab akan mendapat kemuliaan di sisi ALLAH swt

Barang siapa yang berpuasa 3 hari iaitu pada tanggal 1, 2, dan 3 Rejab (24, 25, 26 June 2009) maka ALLAH swt akan memberikan pahala seperti 900 tahun berpuasa dan menyelamatkannya dari bahaya dunia dan seksa akhirat

Barang siapa berpuasa 5 hari dalam bulan ini, insyaallah permintaannya akan dimakbulkan Allah swt..InsyaAllah

Barang siapa berpuasa 7 hari dalam bulan ini, maka ditutupkan 7 pintu neraka Jahanam dan barang siapa berpuasa 8 hari maka akan dibukakan 8 pintu syurga

Barang siapa berpuasa 15 hari dalam bulan ini, maka ALLAH swt akan mengampuni dosa-dosanya yang telah lalu dan menggantikan kesemua kejahatannya dengan kebaikan, dan barang siapa yang menambah (hari-hari puasa) maka ALLAH swt akan menambahkan pahalanya.”

JOM KITA PUASA RAMAI-RAMAI…. SEMOGA KITA DAPAT KEBERKATAN DI DALAM MENCARI REDHA ALLAH SWT.. AMIN

*ruginya Ibuani x dpt puasa today.. coz masih ber'cuti'... hu..hu..

Tuesday, June 23, 2009

AINNUR AQILAH DAH PANDAI JALAN....ALHAMDULLILLAH

Hari ni (18/06/2009) genap 10 bulan ++... Ainnur Aqilah dah boleh berjalan dengan confidentnya... he.he.. so cute.. coz Aqilah nmpk cam budak kenit berjalan... cepat jugak rupanya cam Abg Aqilnya... lepas ni boleh Ayahnya beli kasut tuk Aqilah.. no reason dah.. before ni, if Ibuani gi rak kasut tuk baby girl.. mesti my huby tu, bebel2 kat belakang...dia ckp... tunggu Aqilah boleh jalanlah belikan.. yes.. masa yg ditunggu2 sudah sampai.. Khamis ni dpt gaji...Ibu belikan Aqilah kasut ya.. he.he.. sebenarnya.. Ibu dia yg berkenan lebih2 kat kasut tu... biasalah..... Ibu x dpt dulu.... hu.hu..

PENING KAH AKU PAGI TADI... ATAU......

Today.. 23/06/2009... Pagi yg x lah berapa kalut sgt.. sampai opis pun xlah lambat cam biasa... hmm.. agak-agaknya inilah akibatnya.. if pagi2 asyik membebel itu.. ini... ngan husband.. he.he.. akibatnya..... Ibuani kena gelak ngan opismate... tension pun ada, malu pun ada, nak tergelak pun boleh gak..... tapi nak buat camno.. redha jer la.. benda dah nak jadi... Apapun.. nasihat Ibuani.. jgn jadi camni ye.. moral of the story.. before masuk kereta check dulu samada sandle yg anda pakai.. sama dengan pasangannya... he..he.. layan ye....

*Ibuani tersalah sarung sandle pagi tadi.... arggghhh.. terlalu malu... seminggulah kena gelak ni... hampeh tul..... tapi mcm x perasan sgt kan... petang ni balik.. pakai selipar untuk sembahyang la nampaknya...

Monday, June 22, 2009

SELAMAT HARI PAPA, ABAH & AYAH

SELAMAT HARI PAPA, Ibuani ucapkan untuk Papa Ibuani yg tersayang...
SAPERAN BIN ALI...
SELAMAT HARI ABAH, Ibuani ucapkan untuk bapa mertua Ibuani yg dihormati...
MOHAMAD ANUAL BIN HJ SAHADI
UNTUK KEDUA-DUA INSAN YG BERGELAR BAPA INI... Ibuani doakan agar Panjang Umur, Murah Rezeki, sentiansa Dilindungi Allah swt.. serta sihat2 selalu.. Terima Kasih di atas segala keperhatinan & pertolongan kalian buat kami sekeluarga selama ini.. Terimalah Tanda ingatan ikhlas daripada kami sempena Hari Bapa tahun ini... Kami sayang Papa & Abah... Semoga Papa & Abah sentiansa di dalam rahmat Allah swt... Amin... Dan.. x lupa juga.....
SELAMAT HARI AYAH, buat yg paling teristimewa dalam hidup Ibuani & Anak2...
MOHAMAD AMIRUL RASHID BIN MOHAMAD ANUAL....
Untuk MU.. Suamiku yg juga Ayah Anak2 ku.. Terima Kasih kerana telah menjadi Ayah yg sangat Baik, Bertanggungjawab, Perihatin & Bertanggungjawab.. Kasih Sayang yg Ayah curahkan pada kami anak beranak, x dpt Ibu balas dgn segala benda di dunia ini...Hadiah yg Ibu bagi tu pun x setanding dgn kebaikkan Ayah pada kami.. Ibu doakan kesejateraan Ayah di dunia & akhirat.. Semoga kebahagian menjadi milik kita abadi... We LOVE U So Much... AYAH...

Tuesday, June 16, 2009

CONTEST AKSI MENARIK KETIKA ANAK TIDO

Salam.. baru lepas bertandang umah blog kak rynn.. tgk ada contest Aksi Menarik Ketika Anak Tido... he..he.. macam best jer kan... Ibuani pun nak try gak la.. rasa2nya mmg ada snap gambar si comel Aqilah masa tgh tido... Sapa yg berminat nak join boleh klik sini.. Ala saja suka2 kan... Apapun layan ya...

Nama:- Ainnur Aqilah binti Mohamad Amirul Rashid (10 bln)

Ketegori:- 2 bulan -1 tahun


KENAPA PILIH PIC NI??

Ibuani pilih pic ni coz aksi Aqilah masa ni mmg unik.. he.he.. tertonggeng masa nak tido.. x sempat nak landing proper... maklumlah dah ngantuk sgt... Pic ni Adik bongsu (Ucu) Ibuani yg snap... masa ni Ibuani kerja.. dia mmg suka menyakat anak buahnya ni... Waktu ni Adik Ibuani ckp yg Aqilah nangis2 nak tido.. then Ucunya campak bantal, Aqilah terus baring kat bantal tu dan zzzzzzzzzzz.... Wah senangnya... mmg ngantuk betul tu...Sampai hati Ucu ya...

SLOGAN?? Akhirnya.. dapat jugak Aqilah tido...mana yg sempatlah...Janji Tido...

JOM TENGOK TERM2 IF NAK JOIN THIS CONTEST.. ALA.. SIMPLE2 JER.. IF ADA MASA KITA JOIN RAMAI2 YA....

contest ni bermula pd 8 June-28 June 2009... contest ni akan di tutup pukul 8pm on 28 June 2009 keputusan akn diumumkn pd 6 Julai 2009
ada dua katogeri ye.....
1. umur anak dari 2 bulan hingga1 tahun
2. umur anak dari 1 tahun ke 3 tahun
lelaki dan perempuan sama

JADI MARI2 SEMUA MEMERIAHKAN CONTEST INI
CONTEST AKSI MENARIK

setiap contest pasti ada syarat-syarat yang perlu dipatuhi. Syarat2nya adalah seperti berikut:

1. Add blog MamA_Uzma di bloglist anda dan menjadi FOLLOWER Mama_Uzma serta upload CONTEST AKSI MENARIK as a banner di blog anda.

2. Buat entry khas ngan tajuk contest aksi menarik& upload gmbr anak anda. Sertakn perkara2 berikut:Nama penuh anak Umur anak (mengikut katogeri)
ceritakan kenapa gambar itu dipilih
dan slogannya skali...

PERINGATAN : Pastikan hanya satu gambar sahaja tuk satu penyertaan,jika anda mempunyai anak lebih dari seorang boleh letak lebih maknanya kalau anak 2 org jadi 2 gambar dan seterus...dan bole juga dlm 1 gmbr ngan 2 anak skaligus..)

3. Dalam entri itu pastikan anda gitau dan link ke Mama_UzmaBila dah siap, tinggalkan komen di entri ini,untuk rujukan.

4. Pemenang akan dipilih berdasarkn gambar yg menarik yang akan di adili oleh juri luar..yang x ada kaitan langsung ngan blogger2

5. Hadiah utk pemenang adalah SHOWER MOUSE ANGEL INNOCENT &hadiah untuk si kecil juga disediakan.....
hadiah juga akan di tambah jika contest ini mendapat sambutanjadi...tunggu apa lagi...jangan lepaskan peluang ini... Jom ramai2 kita pakat serbu Blog Mama_Uzma...

Friday, June 12, 2009

ALHAMDULLILLAH.. AQIL & AQILAH DAH BERANSUR SEMBUH

10/06/2009 - Semalam Aqilah masih x ok.. masih lemah meski pun suhu bdnnya dah x panas... Aqil juga mcm tu..cuma bezanya Aqil sgt aktif mcm org x sakit.. tapi bila mlm merengek2... Tido Ibuani minggu ni tunggang langgang... tapi anugerah Allah swt pada kaum hawa...sanggup buat apa sahaja untuk anak2... penat ke letih mmg x terasa kan.... Ibuani berjumpa Doktor di UIA pada (untuk kali kedua) setelah 5 hari Aqilah & 7 hari Aqil masih x sihat.. risau juga kot2 ada sakit dalaman yg lain... then Doktor bagi 1 hari lagi tempoh untuk Aqil & Aqilah sihat & aktif cam biasa.. maknanya if esoknya masih x ok.. Ibuani kena refer ke Pakar Selayang. (HS).. Akhirnya mmg betul pun.. Aqil dah ok.. tapi Aqilah mmg x nampk perubahan...

11/o6/2009 - Ibuani pegi UIA amik GL utk gi HS... Ibuani hanya bawa Aqilah.. coz Aqil nampknya dah ok... Lebih kurang kul 11 pagi Ibuani sampai ke HS dan Aqilah dirujuk ke Pakar Kanak2... Keadaan Aqilah masa tu cukup lemah.. terasa berat sewaktu mendukungnya... dalam hati x putus2 berdoa .. Ya Allah.. Sembuhkanlah penyakit anakku ini....

Mungkin keadaan Aqilah yg mungkin pada 'mereka2' di HS tu x seteruk cam org lain yg dtg.. Ibuani di suruh amik no giliran cam biasa gak... geram rasanya.. tapi bila salah seorg Doktor tanya "anak kenapa?.. then Ibuani jawab demam panas dah 5 hari" barulah no Ibuani didahulukan... Setelah di x-ray & diambik darah.. Aqilah dimasukkan ke wad tuk dimasukkan air... ini disebabkan ujian menunjukkan paru2 & darah Aqilah dijangkiti kuman.. tapi Doktor ckp... jangkitan dlm paru2 Aqilah masih diperingakat awal...

Duduklah Ibuani di wad yg hingar bingar tu (wad kecemasan)... Lebih kurang kul 4 ptg, separuh dari air dah dimasukkan ke dlm bdn Aqilah.. Aqilah buka mata & tersenyum... Seronoknya Ibuani tengok... maklumlah hampir seminggu x dgr gelak tawa dia... Ibuani pgl Dok.. seleps tgk keadaan Aqilah yg dah cergas.. Aqilah dibenarkan balik... Alhamdullillah x kena stay kat wad tu, x perlu lah Ibuani mkn lauk HS ni.. he.he..

Now.. Aqil & Aqilah dah beransur baik... dah x merengek2 x tentu hal... jadi Ibuani bolehlah rehat skit... Aqil tgh sakat2 Aqilah... tergelak2 Aqilah tgk Abgnya buat lawak.. he..he... Korang penghibur Ibu & Ayah.. Indahnya ciptaan MU YA ALLAH.... Semoga hambaMU ini tabah dgn segala ujian2 MU... Amin...


Gambar yg Aqilah berdiri tu masa tgh tunggu huby dtg amik .... masa kat atas katil tu selepas jarum masukkan air tu dah bukak.. Lena je Aqilah tidokan.. Badan dah sedap lah tu... actually masa ni baru sedar yg Ibuani ada bawak kamera dlm beg.. jadi bila dah ada tu... ni lah hasil2... LAYANZZZZ.....

* masa tangkap gambar kat wad ni.. Ibuani kena marah ngan nurse.. he.he.. di larang bwk kamera.. katanya... sori ya nurse... lain kali Ibuani x buat dah...

Thursday, June 11, 2009

TAG FROM AZZUL.... LAMA NYER...

Salam.. He.he.. dah lama Ibu Naufal, Azzul bg tag ni tp x sempat jawab sbb byk keje kt opis .. today 11/06/2009… Ibuani godek2 PC at home terjumpa lak Tag yg Ibuani mmg dah buat tapi x jumpa masa nak publish… Aqil & Aqilah pun dah tido lepas mkn ubat.. jadi inilah masa yg terbaik.. Ibuani settlekan ‘homework’ dari rakan2 blog yg lain.. Inilah Tag yg diberikan oleh Azzul.. Thanks ya Azzul.. LAYANZZZ…..

1. Letakkan gambar anak yg baru lahir.. Gambar kalau boleh mestilah yg masih dalam wad maknanya gambar anak hari yg PERTAMA...

Gambar pertama Ainnur Aqilah binti Mohamad Amirul Rashid di wad HKL. Waktu ni lepas keluar dari operation room.. sampai nurse marah my hubby coz tangkap gambar dulu baru nak azankan.. Ibu x kuar lagi masa ni.. masih di ‘kuarantin’ maklumlah kena cesarean jugak.. berat masa lahir 3.3kg.. rambut x ada.. keluar2 dari perut terus menjerit nak susu… lapor lah tu.. mcm maknya.. ha ha

2.Letakkan butir ini:

Nama anak: AINNUR AQILAH (CAHAYAMATA YG TERPELAJAR, BIJAK PANDAI.. AMIN)

Panggilan: AINNUR (hanya Abgnya yg panggil) AQILAH (panggilan semua org)

Jantina: of couse le GIRL kan…

Tarikh Lahir: 05 OGOS, 2008 @ 2.45 petang (sama ngan tarikh Abgnya tau.. 05 Ogos, 2004)

Tempat lahir: HOSPITAL KUALA LUMPUR

Berat sewaktu lahir: 3.3kg je.. if tengok gaya perut cam 4 kg.. he.he

Cara kelahiran: CESAREAN – Ibu banyak problem masa mengandung…

Dah lewat 10 hari dari jangkaan.. (24 Julai, 2008 jangkaan sebenar)
Darah Tinggi, Kencing Manis, Kaki bengkak, Alhamdullillah semua selamat..

3. Harapan ibu pada anak ni. Jadi ape besar nanti n KENAPA?

Harapan Ibu pada Ainnur Aqilah.. Aqilah sentiasa sihat, menjadi anak yg mendengar kata, anak yg baik, yg bijak pandai dan yg paling penting Ibu doakan Aqilah menjadi anak yg SOLEHAH… AMIN…

4. Nak tag kawan2?? Xperlah.. diaorg pun dah byk TAG nak kena buat.. sapa rasa nak buat.. buat ye.. then kita pakat baca ramai2.. Thanks Azzul.. Yes, berjaya juga akhirnya… he.he.. Lama kan Azzul….


Monday, June 8, 2009

DEMAM, DEMAM, DEMAM.....

Salam.. Semalaman Ibuani x tido coz menjaga Aqil & Aqilah yg demam serentak.. Hanya Allah swt yg tahu perasaan Ibuani malam tadi.. Ibuani sedih tgk anak2 sakit mcm tu.. Ya Allah aku mohon padaMU, sembuhkanlah penyakit anak2ku... aku mohon padaMU Ya Allah...Ampunkanlah dosa2 yg telah hambaMU ini lakukan...Permudahkan lah hambaMU ini.. untuk hambuMU melaksanakan tugas sebagai Ibu yg sempurna.. Amin..

Today, Ibuani gi Gombak Medical Centre (GMC) lagi.. kali ni Ibu pulak yg x sihat... Doktor said, 'darah tinggi' Ibuani naik lagi.. patutlah Ibuani rasa pening2 lalat... tapi maybe x terasa coz demi anak2 Ibuani gagahkah juga..... Tiba2 Ibuani teringat pengorbanan Mak&Papa Ibuani pada Ibuani dulu.. mcm ni agaknya ya... Ibuani harap, sepanjang Mak&Papa Ibuani masih ada.. Ibuani akan cuba pastikan mereka berdua bahagia & gembira selalu....

Ibuani doakan anak2 Ibuani akan sihat walafiat secepat mungkin, dan aktif cam hari2 sebelumnya.. Cepat2 sembuh ya Aqil & Aqilah. Ibu sanggup buat apa sahaja untuk kesihatan kalian....

Tuesday, June 2, 2009

PANTUN APASAL LA AKU MALAS SEMBAHYANG

Apasal la aku malas sembahyang,
tuhan kasi aku jasad siap dengan bayang-bayang
Bukan ke lebih beruntung daripada tiang
Berdiri tanpa roh malam siang...

Apasal la aku malas sembahyang
Kerja dah best keluarga pun dah senang
Negara pun dah aman tidak lagi hidup berdagang
Takkan lima minit lima waktu aku tak boleh luang..

Apasal la aku malas sembahyang
Tuhan kasi otak supaya aku tak bangang,
Tuhan kasi ilmu boleh fikir susah senang
Tuhan kasi nikmat kenapa aku tak kenang...

Apasal la aku malas sembahyang
Main bola aku sanggup sampai petang
Beli! tiket konsert aku sanggup beratur panjang
Apa la aku ingat masuk syurga boleh hutang...?

Apasal la aku malas sembahyang
Aku kena ingat umur kita bukannya panjang
Pagi kita sihat petang boleh kejang
nanti dalam kubur kena balun sorang - sorang....

Apasal la aku malas sembahyang
Siksa neraka cuba la aku bayang
Perjalanan akhirat memang terlalu panjang
Janji Allah Taala akan tertunai tak siapa boleh
halang!!!

JADI.. JOM SOLAT.. DAH AZAN ASAR TU.. HE..HE..
(dicatat pada 02/09/2009 @ 05.00 ptg)


* bukan tuk memerli @ membuat org lain terasa ya.. sekadar seloka yg kadang kala buat Ibuani tersenyum sendiri.. mengakui kebenarannya....

AMALAN YG SGT BAIK DILAKUKAN SEBELUM TIDUR

(Di Petik Daripada Tafsir Haqqi)

Rasulullah berpesan kepada Aisyah ra : "Ya Aisyah jangan engkau tidur
sebelum melakukan empat perkara, yaitu :

1. Sebelum khatam Al Qur'an,
2. Sebelum membuat para nabi memberimu syafaat di hari akhir,
3. Sebelum para muslim meridloi kamu,
4. Sebelum kau laksanakan haji dan umroh....

"Bertanya Aisyah :
"Ya Rasulullah.... Bagaimana aku dapat melaksanakan empat perkara
seketika?"


Rasul tersenyum dan bersabda : "Jika engkau tidur bacalah : Al Ikhlas
tigakali seakan-akan kau mengkhatamkan Al Qur'an.

Bismillaahirrohmaanirrohiim,
Qulhualloohu ahad' Alloohushshomad' lam yalid walam yuulad' walam yakul
lahuu kufuwan ahad' ( 3 x )

Membacalah sholawat untukKu dan para nabi sebelum aku, maka kami semua
akan memberi syafaat di hari kiamat.

Bismillaahirrohmaanirrohiim,
Alloohumma shollii 'alaa syaidinaa
Muhammad wa'alaa aalii syaidinaa Muhammad ( 3 x )

Beristighfarlah untuk para muslimin maka mereka akan meredloi kamu.

Astaghfirulloohal adziim aladzii laa ilaaha illaa huwal hayyul qoyyuum
wa atuubu ilaih ( 3 x )

Dan,perbanyaklah bertasbih, bertahmid, bertahlil, bertakbir maka
seakan-akan kamu telah melaksanakan ibadah haji dan umroh"

Bismillaahirrohmaanirrohiim,
Subhanalloohi Walhamdulillaahi walaailaaha
illalloohu alloohu akbar(3 x )

Sekian untuk ingatan kita bersama.

* Kalau rajin..Tolong sebarkan kisah ini kepada saudara Muslim yang
lain.Ilmu yang bermanfaat ialah salah satu amal yang berkekalan bagi orang
yang mengajarnya meskipun dia sudah mati. Wallahuallam...

Apa yg baik dtg dari Allah swt.. Segala kekurangan dtg dari kelemahan Ibuani sendiri... Ibuani sekadar berkongsi & menyampai2 perkara yg Ibuani rasa patut dikongsi bersama...

Monday, June 1, 2009

POSING DGN TUDUNG MUNAWARRAH

Salam Kawan2...Oleh kerana ramai yg nak tgk Ibuani posing ngan tudung Munawarrah tu.. Ibuani upload gambar2 yg pernah Ibuani abadikan semasa pakai tudung tu.. Tudung tu x mcm Hajaba.. coz tudung Munawarrah sedikit labuh dari tudung2 yg ada dipasaran.. terletak & cantik.. sesuai tuk Ibuani yg kerja di UIA tu.. x sama dgn Ariani.. Tapi maybe 'cutting'nya sama.. selesa, mudah & menarik.. Selamat menjamu mata...

Diantara Koleksi Tudung Munawarrah Ibuani... (Pink, Hijau Lumut & Merah)

Dalam gambar ni Ibuani pakai warna Kuning & Light Purple .. Mak Ibuani pakai warna Dark Purple.. Amacam.. Cantik x?? Simple jer.. Tapi selesa dah yg penting x perlu gosok lagi.. Brooch pun xyah pakai dah.. tapi Ibuani saje je pakai gak buat hiasan..


ITU AKU - PUAN SUHAINI SAPERAN

“Jangan tertipu dengan tudung labuhku kerana itu bukan pengukur iman seseorang. Jangan tertipu dengan tudung labuhku, aku hanyalah seorang MUSLIMAH YANG MASIH LAGI DALAM PROSES MENCARI KEMILAU CAHAYA ISLAM SEBENAR, BERUSAHA MENJADI MUSLIMAH SOLEHAH, tapi BUKAN bermaksud aku adalah MANUSIA SEMPURNA. Tapi dengan tudung labuhku, aku berusaha mencari REDHA ALLAH SWT…”

KEHIDUPAN BAHAGIA AYAH & IBU

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KESAYANGAN KU

KESAYANGAN KU
Copyright to KEDAI QASEH IBU
Designed by UMIESUEstudio 2016